CERCAR Notícies

‘Jihadism in Europe: a hopeless youth’

Conferència de Farhad Khosrokhavar a la UPF

Compartir

21 d'octubre de 2016

Descarrega

Galeria

Descarrega

 La ponència ‘Jihadism in Europe: a hopeless youth’ va tenir lloc el passat dilluns 24 d’octubre a les 13 hores a l’aula 40213 de l’edifici Roger de Llúria del Campus de la Ciutadella de la UPF.

En el marc de col·laboració iniciat enguany entre la Fundació Ernest Lluch i el Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, es duen a terme diverses iniciatives acadèmiques. Una d’elles, la participació dels alumnes del Grau en Filosofia, Economia i Política en el Cicle de Diálegs al CaixaForum Barcelona. L’altra iniciativa és la realització de seminaris i ponències com és el cas d’aquesta, una activitat circumscrita a l’alumnat i que enguany ha comptat amb la participació dels professors Ignacio Sánchez-CuencaFarhad Khosrokhavar.

Sobre el ponent:

Farhad Khosrokhavar. Director d’Estudis a L’École des Hautes Études en Sciences Sociales. Director del Centre d’Analyse et d’Intervention Sociologiques (CADIS, EHESS-CNRS), 2015-2016.

Director d’estudis a l’EHESS i des del mes de maig de 2015 fins a l’agost de 2016, és Director del Centre d’Anàlisi i d’Intervenció Sociològics (CADIS, EHESS-CNRS) on desenvolupa la seva activitat científica. La seva recerca se centra en la sociologia de l’Iran contemporani, en les qüestions socials i antropològiques de l’Islam a França, així com també sobre la filosofia de les ciències socials. D’entre les nombroses publicacions com aoutor o coautor en destaquen les més recents: (amb David Bénichou i Philippe Migaux), Le jihadisme. Le comprendre pour mieux le combattre, Paris, Plon, 2015; Radicalisation, Paris, Editions de la Maison des Sciences de l’Homme, 2014; (amb Houchang E. Chehabi i Clément Therme, éds.), Iran and the Challenges of the Twenty-First Century, Costa Meza, Mazda Publishers, 2013; The New Arab Revolutions that Shook the World, Boulder, London, Paradigm Publishers, 2012; Jihadist Ideology: The Anthropological Perspective, The Centre for Studies in Islamism and Radicalization (CIR), Aarhus C, Scandinavian Book A/S, 2011.

Més informació d’ell i del seu pensament en aquest article de ‘La Contra’ de La Vanguardia