La Fundació Ernest Lluch, en primer lloc, vol enorgullir-se de l’alt interès d’alguns dels 12 projectes de recerca que han optat a la X Beca de Recerca Ernest Lluch. Per aquesta raó, escollir-ne un no ha estat pas fàcil, ja fos per l’interès de la majoria dels temes proposats com per la categoria i solvència dels investigadors que els presentaven. Ha estat, doncs, una gran responsabilitat per al jurat decidir-se’n per un de sol quan n’eren bastants els que podien optar a aquest premi amb gran dignitat i garanties. Per això, volem encoratjar als aspirants no escollits a presentar-se novament en properes convocatòries .
Un cop analitzats la temàtica i desenvolupament previst dels projectes, com també els currículums dels investigadors corresponents, la comissió va decidir, el dimecres 29 de març de 2017, atorgar aquest premi al projecte El socialisme català en l’antifranquisme i la Transició, a càrrec de l’historiador Jaume Muñoz Jofre.
Reiterant un cop més la gran qualitat dels projectes presentats,
Cordialment,
Comissió Acadèmica Fundació Ernest Lluch
______________________________________
* A continuació fem pública la relació de treballs presentats a la IX Beca de Recerca Ernest Lluch, per ordre d’arribada:
1 El enfado de fray Luis de León: una historia social del insulto y otras formas descorteses de comunicación en la Universidad del Siglo de Oro.
Gustavo Hernández
2 Literatura obrera y difusión doctrinal en Portugal: la obra de Ernesto da Silva (1868-1903)
Beatriz Peralta
3 El socialisme català en l’antifranquisme i la Transició.
Jaume Muñoz Jofre
4 Els orígens de la Democràcia i el Republicanisme a Catalunya (1848-1875): un projecte polític integrador de l’Espanya plurinacional.
Quintí Casals
5 El Rol de la Historia del Pensamiento Económico en la enseñanza de la economía
Clara Sarasa
6 La Figura de Ernest Lluch + La Ley General de Sanidad de 1986: anterior y posterior desarrollo de la atencion y tratamiento de la Salud Mental en Espana hasta la actualidad
Víctor Sanchez
7 Representación del poder y diálogo político en la monarquía hispánica: Ceremonial y protocolo en los reinos de la Corona de Aragón (siglos XVI y XVII)
Alfredo Chamorro
8 Jose Antonio Ponzoa: Economia en la Docencia y en el discurso político durante la era de Say en España.
José Manuel Menudo
9 L’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). Albert Rafael Cots
10 El capital humà a Olot al preàmbul de la Revolució Industrial a la Garrotxa. El factor desconegut?
Eric Gómez
11 Interacción entre la ideología y las culturas políticas y las prácticas de poder a principios de la Edad Moderna.
Juan Diego García
12 Les estructures de poder a Nàpols durant el virregnat austríac (1707-1734) i el paper dels exiliats catalans
Neus Ballbé