CERCAR Notícies

LES APORTACIONS DE L’ECONOMISTA DANI RODRIK CENTREN L’INTERÈS DE LA III CONFERÈNCIA ANUAL ERNEST LLUCH

Compartir

4 de juny de 2009

Descarrega

Galeria

Descarrega

A l’Auditori de La Pedrera de Caixa Catalunya i davant d’unes 160 persones, el passat divendres 29 de maig, va tenir lloc la III Conferència Anual Ernest Lluch, organitzada per la Fundació Ernest Lluch i Caixa Catalunya, i que per a l’ocasió va comptar amb la presència de l’economista Dani Rodrik, una autoritat mundial en economia internacional i del desenvolupament.

La conferència Challenges of the XXIst Century, va esdevenir una bona oportunitat per conèixer el seu anàlisi i opinió sobre quines són les reformes necessàries i possibles del sistema econòmic mundial després de la crisi financera, així com sobre el paper que tenen les polítiques industrials i de desenvolupament, per sostenir el creixement econòmic i el benestar social en el món. Rodrik ha fet aportacions  que han modificat el paradigma dominant en relació als efectes del comerç, les institucions i les reformes estructurals sobre el desenvolupament. El títol del seu darrer llibre “One Economics, Many Recipes” resumeix bé la seva trajectòria d’anàlisi econòmic rigorós que el porta a la discussió de polítiques públiques oblidades o menystingudes per l’ortodòxia.

Podeu visionar el parlament inicial del Sr. Rodrik, així com accedir a l’àudio de la jornada, que es desglossa en les següents parts:

–          Introducció – Sr. Enric Lluch + Sr. Joan Ramón Borrell
–          Conferència – Sr. Dani Rodrik
–          Preguntes i cloenda – Sr. Dani Rodik + Sr. Narcís Serra