CERCAR Notícies

Les migracions i les ciutats diverses, de la mà de Gemma Pinyol-Jiménez i Andreu Domingo

Diàleg inaugural del cicle Economia i Terriori 2022 - Vilassar de Mar

Compartir

14 de març de 2022

Descarrega

Galeria

Descarrega

 

Amb la presentació del professor Esteve Oroval es va iniciar el diàleg inaugural del Cicle sobre ‘Economia i Territori’ que va tenir lloc divendres passat, 11 de març, a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar.

El diàleg portava per títol “Ciutats i diversitat: el futur que ja és aquí” i va versar sobre la qüestió demogràfica i intercultural de les ciutats, amb especial mirada al conflicte bèl·lic a Ucraïna i a les dinàmiques migratòries que ens connoten.

Per a l’ocasió es va poder reunir a un tàndem de luxe format per la politòloga Gemma Pinyol-Jiménez (Directora de migracions a Instrategies i experta del Consell d’Europa en el marc del Projecte de Ciutats Interculturals i coordinadora de la RECI-Red de Ciudades Interculturales) i el demògraf Andreu Domingo (Subdirector i investigador del Centre d’Estudis Demogràfics. Director del Grup d’Estudis de Demografia i Migracions-GEDEM).

El diàleg va transcòrrer des de la complicitat intel·lectual i la complementarietat de mirades i anàlisis que des de la demografia i les polítiques públiques van anar trenant ambdós dialoguistes, en una conversa experta, divulgativa i amena, que va satisfer tan al públic assistent com als que van seguir el diàelg per streaming.

A continuació reproduïm el diàleg íntegre, emès el divendres 11 de març de 2022  les 18:30h.