CERCAR Notícies

Libertad González i Maria José González analitzen les desigualtats de gènere en el context postpandèmic

Tercer diàleg del Cicle Sobre "Impacte de les mesures de contenció de la Desigualtat" realitzat amb el suport de l'AMB

El CaixaForum Macaya va acollir el passat dijous 13 de juliol el Tercer diàleg del Cicle de diàlegs sobre Impacte de les polítiques de contenció de la desigualtat.

Aquest tercer diàleg va tenir per títol Desigualtat i gènere en el context de crisi postpandèmica

La obertura institucional i introducció es va dur a terme en primer lloc per part de Joan Majó president de la Fundació Ernest Lluch que va agrair a l’AMB la complicitat en l’elaboració del cicle i va posar de manifest la necessitat de la implicació de tota la societat, empreses també, per tal de que les desigualtats de gènere es redueixin en un futur poper.

Immediatament Héctor Santcovsky, director de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va continuar els parlaments d’obertura introduint els elements de preocupació de l’Àrea a l’entorn de la desigualtat i els aspectes de gènere que hi van associats.

A continuació el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras va conduir l’acte presentant els vídeos introductoris duts a terme per representants polítics i tècnics del món local.

En primer lloc el vídeo introductori que ens van fer arribar Gisela Navarro, segona tinenta d’alcalde d’Acció Comunitària i Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Viladecans, per adreçar els elements que des de Viladecans han hagut de projectar aquests darrers anys per aconseguir polítiques d’igualtat efectives.

A continuació es van compartir les reflexions de Maribel Cárdenas, responsable de la CIBA de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que ha exposat totes les feines que es fan des de la CIBA en la lluita contra la desigualtat de gènere a Santa Coloma de Gramenet, així com les reflexions que es fan des de la CIBA al respecte, un espai de referència en aquest àmbit.

A continuació Josep Maria Carreras ha presentat a les dues dialoguistes de la sessió, Maria José González, professora i investigadora al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Membre del Grup de Recerca en Sociodemografia (DemoSoc) i a Libertad González, professora d’Economia al Departament d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra i professora afiliada a la BSE i a l’Institut per a l’Anàlisi del Treball (Bonn).

El diàleg ha analitzat els elements a l’entorn de les polítiques de desigualtat i la seva relació amb les polítiques er la igualtat de gènere i ha entrat en elements de context per aprofundir en els àmbits de la situació del mercat de treball, la pobresa, la pobresa infantil, les cures, els elements de conciliació (i s’ha convingut amb la necessitat de parlar de co-responsabilització) la necessitat d’avaluar les polítiques públiques i compartir les dades que es tenen al respecte a dia d’avui per finalment entrar en els elements de futur que caldria treballar per assegurar una menor desigualtat de la societat i en concret la desigualtat que segueix existent en termes de gènere.

Finalment el públic ha pogut compartir amb les dues dialoguistes expertes algunes preguntes que han estat formulades per Josep Maria Carreras i han estat el pas previ a la clausura del Cicle que han dut a terme Joan Majó, president de la Fundació Ernest Lluch i Héctor Santcovsky director de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Pots recuperar la SESSIÓ COMPLETA EN VÍDEO a continuació: