Enguany, coincidint amb els 35 anys de la constitució dels primers ajuntaments democràtics, la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) està posant en qüestió no només la proximitat en la prestació de serveis entre els ajuntaments i els ciutadans sinó que redibuixa un mapa competencial amb afectacions importants tant pels ajuntaments com pels ens supramunicipals que hauran d’entomar la prestació efectiva de determinats serveis. És en aquest context en el que s’inscriu la Jornada sobre Municipis 2014 que es va dur a terme, ahir dilluns 29 de setembre i que va constar de dues conferències-marc i d’una taula rodona d’alcaldes i alcaldesses, així com dels parlaments inicials dels presidents i representants de la Diputació de Barcelona, Fundació Ernest Lluch i Forum Cívic, respectivament.
La Jornada sobre Municipis 2014 es va centrar en els efectes de LRSAL als municipis i en la visió de la Diputació de Barcelona, com a ens que haurà de convertir-se en prestadora de serveis als ajuntaments. Per últim, també va quedar palesa la casuística d’ajuntaments menors de 20.000 habitants amb afectacions particulars per part de la mencionada Llei.
Les ponències al teu abast
A continuació posem en format PDF les ponències de la Jornada sobre Municipis 2014, a disposició de qui ho desitgi (fes clic al títol de cada ponència per a iniciar la descàrrega de l’arxiu):
1) L’impacte de la LRSAL sobre el règim competencial dels municipis
- Prof. Dr. Josep Ramón Fuentes i Gasó, director del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili.
- Dr. Josep M. Sabaté Vidal, director de Serveis de Suport a la Coordinació General de la Diputació de Barcelona.
Ressò de la jornada:
Materials de difusió