CERCAR Notícies

L’obra de la Mancomunitat de Catalunya en un interessant seminari (9 i 10 d’octubre)

Albert Balcells i Pere Aragonès van protagonitzear ahir la jornada inaugural del seminari. Avui divendres, les intervencions aniran a càrrec de Joaquim Nadal i Josep Maria Carreras

Compartir

10 d'octubre de 2014

Descarrega

Galeria

Descarrega

Conjuntament amb l’Ajuntament de Vilassar s’ha establert una Jornada per analitzar l’Obra de la Mancomunitat en el seu centenari per posar de relleu, amb els principals coneixedors i historiadors del país, la seva tasca, sovint poc coneguda, i la voluntat de ser institucional catalana.

El seminari es va inaugurar ahir dijous 9 d’octubre a la sala d’actes de la BIblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar i es repren aquesta tarda a les 18h., amb les intervencions de Joaquim Nadal i Josep Maria Carreras centrades en l’obra social i les finances, respectivament.

Amb la presència de l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, i del vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Enric Lluch, es va inaugurar aquest seminari amb les conferències: El marc polític del naixement de la Mancomunitat: competències i marc legal, a càrrec d’Albert Balcells (Catedràtic d’Història Contemporània, Universtat Autònoma de Barcelona); i Obra pública i política agrària de la Mancomunitat de Catalunya, a càrrec de Pere Aragonès. Llicenciat en Dret, Màster en Història Econòmica (UB) i Diputat al Parlament de Catalunya.

Programa d’avui divendres 10 d’octubre (de les 18 a les 20:30h)

Les ponències

  • P1: Les prioritats en les finances de la Mancomunitat

Sr. Josep Maria Carreras. Llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques, Universitat de Barcelona.

  • P2: L’Obra social de la Mancomunitat de Catalunya: cultura, educació i política social

Sr. Joaquim Nadal. Catedràtic d’Història Contemporània.Universitat de Girona-ICRPC.

La Cloenda

  • Sr. Joaquim Ferrer. Vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Vilassar
  • Sr. Joan Majó. President de la Fundació Ernest Lluch