CERCAR Notícies

Presentació de la Càtedra Ernest Lluch de la Universidad de Zaragoza

Acte de presentació de la Càtedra Ernest Lluch sobre Pensament Econòmic

Compartir

2 de novembre de 2011

Descarrega

Galeria

Descarrega

La Càtedra Ernest Lluch, creada mitjançant un conveni entre la Universidad de Zaragoza i la Fundació Ernest Lluch, amb l’ajuda de la Conselleria d’Economia i Ocupació del Govern d’Aragó, pretén contribuir des d’Aragó al desenvolupament i difusió dels estudis i investigacions sobre pensament econòmic.

La Càtedra promourà projectes de invesigación i organitzarà diversos seminaris, així com workshops i cicles de conferències que col · laborin a la difusió del pensament econòmic, complementant aquest treball amb una tasca d’edició d’obres de naturalesa econòmica. Per a això compta amb el apyo de les institucions més representatives del món econòmic aragonès.

 

Acte de presentació i conferència de Antón Costas


El passat 20 d’octubre a les 20 hores a l’Aula Magna del Paranimf de la Universitat de Saragossa va tenir lloc l’acte de presentació d’activitats de la Càtedra Ernest Lluch de Pensament Econòmic.L’acte el va inaugurar el rector de la Universitat de Saragossa qui va donar pas a les intervencions de Lluís Maria de Puig, videpresidente de la Fundació Ernest Lluch; Salvador Almenar, patró de la Fundació i conseller assessor de la Càtedra (de qui facilitem el text de la seva intervenció), i Alfonso Sánchez Hormigo, director de la Càtedra Ernest Lluch i qui va informar als presents de les activitats futures.

Durant l’acte i després dels parlaments inaugurals, el catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, ??Dr Antón Costas, va impartir la conferència: La crisi que no cessa. Polítiques i mercats de nou cara a cara.

Finalment, l’Excm. Sr Conseller d’Economia i Ocupació, Francisco Bono, va tancar aquest acte de presentació i promoció de la Càtedra Ernest Lluch.
 

 
Properes activitats de la Càtedra

Seminari. Espanya 1936: Política, Economia i Cultura
Intervenen: Santos Juliá, José Carlos Mainer, Julián Casanova, Francisco Comín, Salvador Almenar i Alfonso Sánchez Hormigo.
Amb la col · laboració de: Institució Fernando el Catòlic
Data: 21-22 novembre 2011. Lloc: Aula Magna. Paranimf. UZ

VII Trobada Ibèrica Història del pensament econòmic
Organització del Certamen Internacional convocat per l’Associació Ibèrica d’Història del pensament econòmic. AIHPE
Data: 1-3 desembre 2011. Lloc: Paranimf, UZ.

Cicle de Conferències Primera Plana. La Crisi econòmica: la crisi del pensament econòmic?
6 conferències a celbrar a l’abril – maig de 2012

Curs d’estiu sobre Història del pensament econòmic
Juliol 2012