CERCAR Notícies

Presentació de la publicació de la Colección de Clásicos de la Academia – Memorial del Contador Luis Ortiz a Felipe II. En recuerdo de Ernest Lluch.

 Acto en la Biblioteca Nacional (Madrid)

Compartir

22 d'octubre de 2021

Descarrega

Galeria

Descarrega

Presentació de la publicació de la Colección de Clásicos de la  Academia, recuperant l’estudi que estava fent Ernest Lluch abans de l’assassinat de 2000, que són unes 20 pàgines publicades l’any 1970. El llibre Memorial del Contador Luis Ortiz a Felipe II. En recuerdo de Ernest Lluch, és el número 36 de la col·lecció i va dedicada a Lluch.

El llibre fou degudament presentat el proppassat 21 d’octubre de 2021 a la Biblioteca Nacional amb la notable i estimada presència de Miguel Herrero i Rodríguez de Miñón , Lucinio Muñoz i Pedro Schwartz, així com del patró i imùlsor de l’acte, Alfonso Sánchez-Hormigo, indisposat a darrera hora.

Amb l’edició d’aquest volum, la col·lecció Clàssics del pensament econòmic espanyol vol retre homenatge al professor Ernest Lluch publicant un dels treballs als quals va dedicar les seves últimes investigacions abans del seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA: la recerca i troballa del
manuscrit enviat pel comptador Luis Ortiz a Felip II l’any 1558, i els estudis que va dedicar a Ortiz entre
el 1998 i el 2000.

Taula rodona en homenatge a Ernest Lluch a la Biblioteca Nacional (Madrid)El dijous 21 d’octubre a les 18:30h, a la sala d’actes de la Biblioteca Nacional d’Espanya (Madrid) i en streaming, va tenir lloc la presentació de la publicació del Memorial del Contador Luis Ortiz a Felipe II, en un acte en record a Ernest Lluch en el que h van participar: Lucinio Muñoz Muñoz, Pedro
Schwartz Girón i Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón.

Memorial del Contador Luis Ortiz a Felipe II, en record a Ernest Lluch

Amb l’edició d’aquest volum, la col·lecció Clàssics de el pensament econòmic espanyol vol retre homenatge al professor Ernest Lluch publicant un dels treballs als quals va dedicar les seves últimes investigacions abans del seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA: la recerca i troballa del manuscrit enviat pel comptador Luis Ortiz a Felip II l’any 1558, i els estudis que va dedicar a Ortiz entre el 1998 i el 2000.

La Biblioteca Nacional va ser un dels llocs preferits pel professor Ernest Lluch (Vilassar de Mar 1937- Barcelona 2000). Allà va trobar un dels textos del comptador Luís Ortiz (del 1558) que és el que ara es reprodueix en facsímil amb la col·laboració de la Biblioteca Nacional d’Espanya, juntament amb una transcripció que va fer l’Institut d’Espanya el 1970, una publicació a proposta de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques amb la col·laboració de la Fundació ICO i l’Institut d’Estudis Fiscals.

L’obra va precedida per l’estudi introductori que el professor Ernest Lluch va realitzar per a una edició alemanya del Memorial i que va actualitzar l’any 1999 per al tercer volum de l’obra Economia i Economistes espanyols, dirigida pel professor Enrique Fuentes Quintana. Els drets han estat cedits
per la família del professor Lluch, així com per la Fundació Ernest Lluch, als qui agraïm la seva col·laboració.

La publicació d’aquest volum està dedicada a la memòria de qui va ser un dels principals investigadors de la història de el pensament econòmic espanyol i va col·laborar activament amb la col·lecció que ara
recull una de les seves obres. El seu record és inesborrable per als que han tingut el privilegi de gaudir del seu magisteri i amistat.

*Nota: notícia facilitada per la Biblioteca Nacional