PUBLICACIONS

Es publica “Perseguint la llibertat. La construcció de l’espai socialista a Catalunya 1945-1982”, X Beca de Recerca Ernest Lluch

Compartir

Autor Jaume Muñoz Jofre

Editor L'Avenç

Any de publicació 2019

Descarrega

Perseguint la llibertat és un assaig d’història que, lluny d’una visió militant, ressegueix la història de la construcció de l’espai socialista a Catalunya des de la postguerra fins a l’arribada del PSOE al govern d’Espanya l’any 1982. La primera part del llibre analitza el període de resistència del socialisme català, quan es combat el franquisme i es persegueixen utopies des d’un ventall ampli d’opcions socialistes. La segona part estudia la unitat del socialisme a Catalunya a partir de la confluència de grups diversos, una unitat que es precipita per fer front a les eleccions del 15 de juny de 1977 i que culmina, l’any següent, en el congrés d’unitat socialista que dona lloc al PSC (PSC-PSOE). El llibre estudia també el paper del grup parlamentari del Socialistes de Catalunya en els debats crucials de la Transició, com la redacció de la Constitució i l’aprovació de la reforma fiscal.

Fruit d’un exhaustiu treball de recerca, aquest llibre ofereix una visió global i documentada sobre mig segle d’història del socialisme a Catalunya, de 1945 a 1982. Aquesta és una història de l’antifranquisme i la Transició que aporta moltes claus, amb la qüestió de l’autonomia com a rerefons, per entendre el desenvolupament posterior del PSC.

Mida: 15,5 x 23,2 cm.

Pàgines: 272

BIC: HBLW3 JPFF 1DSEJ

ISBN: 978-84-16853-29-8

Data sortida: 7 març 2019