PUBLICACIONS

L’esport com a eina d’intervenció educativa per a infants en situacions d’exclusió social

Compartir

Autor Cati Gómez Lecumberri, Núria Puig Barata i Gaspar Maza Gutiérrez

Editor Fundació Ernest Lluch i Fundació Barcelona Olímpica

Any de publicació 2009

Descarrega

Col·lecció: Esport

Recull de totes les publicacions resultants dels treballs guanyadors de la Beca d’Estudis sobre l’Esport; així com d’altres llibres de temàtica esportiva que comptin amb la col·laboració de la Fundació Ernest Lluch.

Segle XXI. L’oci ocupa cada cop més espai en la vida diària de la societat mundial. I l’esport és un dels pilars d’aquest temps de lleure. La pràctica esportiva s’ha generalitzat entre la població, però l’esport també envaeix les llars a través de la televisió. I el model d’esport que oferim des dels mitjans de comunicació acostuma a estar basat en l’espectacle de masses, en la competició professional, en l’obsessió per la victòria com a únic objectiu, fins i tot en els brots de violència als terrenys de joc o entre aficions rivals. Sens dubte, una visió molt parcial de l’activitat esportiva. 

La guia que teniu a les vostres mans ens mostra una altra vessant de l’esport, la seva funció educativa. Una funció que rarament té ressò des de la petita pantalla. L’esport com a element de formació humana i social. Una guia que neix amb l’objectiu d’oferir als professionals de l’educació, als responsables de la formació humana dels joves, les eines que permetin obrir els ulls a aquests altres aspectes de l’esport que els mitjans de comunicació sovint desatenen.

El treball correspon a la II BEca esportiva de 2008.