CERCAR Notícies

Rosa Urbanos i José Jesús Martín ponents de luxe del I Diàleg Ernest Lluch sobre el SNS, presidit per la ministra de Sanitat, Carolina Darias

Diàleg "Reptes i Ooportunitats del Sistema Nacional de Salut"

Compartir

21 de novembre de 2022

Descarrega

Galeria

Descarrega

El saló d’actes “Ernest Lluch” del Ministeri de Sanitat, que també té va acollir el passat 21 de novembre el I Diàleg Ernest Lluch sobre el SNS on van participar els catedràtics dEconomia de la Salut Rosa Urbanos i José Jesús Martín, amb un diàleg amb el títol de “Reptes i oportunitats del SNS” i en un acte presidit per la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

El patró de la Fundació Ernest Lluch; Jaume Puig Junoy va obrir la jornada i va donar la paraula al President de la Fundació Joan Majó

Immediatament va prendre la paraula, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui va afirmar que comparteix amb Lluch la seva tenacitat, el seu coratge, la seva valentia i va valorar especialment el llegat que ha deixat la societat espanyola: la creació del Sistema Nacional de Salut a través de la Llei General de Sanitat del 1986, que avui continua sent un text robust i sòlid que gaudeix de bona salut.

Darias va afegir que per a ella era un honor treballar des de la mateixa taula de qui va ser “el far de llum de la Sanitat Pública del nostre país” i va asseverar que amb aquest acte es dignificava tant la figura de Lluch com a tota la societat espanyola, perquè “una societat que recorda és una societat que transforma”.

La ministra va destacar que l’accés a una bona salut és una condició imprescindible per a l’equitat i ha manifestat el seu compromís per seguir enfortint un Sistema Nacional de Salut, en què tothom, independentment de quins siguin sobre determinants socials, disposi de les eines preventives, diagnòstiques o terapèutiques que millor responguin a les vostres necessitats.
Darias ha insistit en l’aprenentatge que ha suposat els grans riscos a els que s’ha enfrontat a la societat espanyola en els darrers temps i ha remarcat l’aprenentatge principal: el reforçament de totes les capacitats del SNS.

El diàleg entre Rosa Urbanos, Catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid, i José Jesús Martín, Catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Granada va ser introduit per Jaume Puig Junoy apuntant els grans blocs del mateix. Sostenibilitat financera, organitzativa i oportunitats i reptes tecnològics i de futur.

L’acte va clure emplaçant al ministeri de Sanitat i a la Fundació Ernest Lluch a continuar la tasca iniciada en aquest primer Diàleg Ernest Lluch sobre el Sistema Nacional de Salut.