CERCAR Notícies

Sala, Barón, i Muñoz analitzen el canvi de la Carta Magna amb la inspiració de Lluch, Broseta i Tomás y Valiente

Una lliçó magistral en record a Ernest Lluch en el marc de l'exposició 'Mestres de ciutadania', el 14 de gener a València.

Compartir

23 de gener de 2015

Descarrega

Galeria

Descarrega

A la presentació de la conferència sobre la reforma de l’Estat, el passat 14 de gener a València, el rector de la Universitat de València va recordar la relació de Pascual Sala, Enrique Barón o Santiago Muñoz amb els tres il·lustres professors assassinats per ETA als quals rendeix tribut l’exposició de La Nau.

Els tres ponents, també coincideixen en haver abordat l’ordenament territorial de l’Estat i els diferents models jurídics i polítics que implica. Muñoz Machado, doctor honoris causa per la Universitat de València, com també Sala, va rebre el Premi Nacional d’Assaig 2013, per Informe sobre España. Repensar el estado o destruirlo (Crítica, 2012), on suggereix un renovat escenari constitucional des de bases jurídiques sòlides.

En el seu últim assaig (La era del federalismo, RBA, 2014), Enrique Barón aviva el debat sobre la vigència del federalisme com a fórmula de govern efectiva per enfrontar els reptes socials, econòmics i polítics de l’actualitat. Per la seva banda, Pascual Sala ha desenvolupat un paper clau en els últims anys des dels òrgans de govern de la judicatura a Espanya.

Llegir la notícia completa a El País Digital, aquí.