CERCAR Notícies

S’atorga el VII Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques

L'acte de lliurament se celebrarà el proper dilluns 25 de juny

Compartir

18 de juny de 2012

Descarrega

Galeria

Descarrega

El jurat del VIIè Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, reunit el dia 5 de juny del 2012, ha decidit atorgar el VIIè Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, dotat amb 1000€ i la possible matrícula al primer curs de Ciències Polítiques i Socials a la UPF, al següent treball:.


“De la indignació a l’acció. El moviment 15-M”
, de Laura Navarro Álvarez, de l’Institut Frederic Mompou, de Sant Vicenç dels Horts

EL jurat n’ha valorat la seva anàlisi que incideix en la complexitat dels diferents factors explicatius d’un tema de gran actualitat política i social. Molt ben escrit, excel·lent capacitat analítica, bon ús del marc teòric i combinació de diferents fonts i metodologies.

El Jurat també ha decidit atorgar quatre Mencions Honorífiques als següents treballs:

“Millorant la Segona Democràcia”, de Marc Ibañez Díaz del Col·legi Pare Manyanet (Barcelona)

Per abordar un tema polític ambiciós (com es pot aconseguir un sistema polític més participatiu, democràtic i representatiu?), utilitzant un ampli ventall d’entrevistes a actors polítics de primera línia i a partir de diferents dimensions d’anàlisi.

“El paper de la dona a l’Esparreguera franquista (1939-1978)”, de Carla Rodríguez Maeso de INS El Cairat (Esparreguera)

Un estudi fet amb rigor, en detall, curós, ple de testimonis i de recollida d’informació històrica de la situació de la dona a Esparreguera a la postguerra i el Franquisme.

“Emprenadors immigrants d’Alcanar”, d’Alfons Montserrat Reverter de l’Institut Sòl-de-Riu

Un treball d’investigació sobre els efectes de la migració en els comerços d’una localitat utilitzant tècniques quantitatives i qualitatives, i arribant a unes conclusions de forma acurada.

“Tot el que avui et sosté demà es pot trencar”, de Cora Barderi Monzó de l’Institut Jaume Balmes

Per l’entusiasme que demostra amb l’objecte d’estudi, acompanyat d’un ambiciós treball de camp i una visió àmplia dels diferents factors i actors que caracteritzen la problemàtica del sense sostre.

Per últim, el Jurat vol agrair la participació i lloar la gran qualitat dels 71 treballs presentats.

Acte de Lliurament

El proper dilluns 25 de juny de 2012 a les 12:30h tindrà lloc l’acte d’entrega del VIIè Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, a l’aula 40.113 de l’edifici Roger de Llúria de la UPF (Campus de la Ciutadella).