CERCAR Notícies

Un concert al Castell d’Alaquàs homenatja Ernest Lluch 15 anys després del seu assassinat

Compartir

9 de desembre de 2015

Descarrega

Galeria

Descarrega

Alaquàs va celebrar el passat dissabte 28 de novembre el Concert Anual en Memòria d’ Ernest Lluch, una actuació emmarcada dins del cicle de Concerts de Tardor organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs i que se celebra cada any per retre homenatge al que fóra una persona clau en la defensa de les llibertats i el diàleg al país, Ernest Lluch, polític espanyol assassinat per ETA l’any 2000.

L’acte va comptar amb la presència del Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler Marco i membre de la Fundació Ernest Lluch, que junt amb l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el President de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, Salvador Almenar, van ser els encarregats de retre homenatge a Ernest Lluch. En l’acte va estar present també la Subsecretària de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic; Eva Martínez Ruiz, el Director General de Tributs i Joc, Eduardo Roca Hernáiz i el Director General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló Lucía.

En les intervencions es va posar de manifest la gran personalitat d’Ernest Lluch. El Conseller d’Hisenda, membre de la Fundació, va destacar “el càracter compromés de Lluch i la seua entrega per la democràcia i la llibertat” i va recordar que van ser precisament aquests valors el que van fer que fóra detingut per la policia política, el 24 de juny de 1975, com un dels integrants dels Déu d’Alaquàs, un dels fets més significatius del tardofranquisme. Per a l’Alcaldessa d’Alaquàs, aquest polític espanyol és “patrimoni de tots nosaltres que ens ha deixat grans valors i suposa per a mi un model de referència de polític que representa la lluita per la democràcia”. Per la seua banda, el president de la Secció Valenciana de la Fundació va destacar “el treball professional i intel·lectual de Lluch tot i que va recordar que va ser el Ministre de la Sanitat Pública”.

A continuació va tindre lloc el concert estar protagonitzat per la soprano i veïna d’Alaquàs, Saray García, acompanyada del vibràfon, Manuel Roda que va estar composat per peces com Del cabello más sutil de Fernando Obradors, Elegia Eterna d’Enrique Granados, Je te veux d’Erik Satie, Summertime Porgy and Bess de G Gershwin i Think of me de The phantom of the opera com Memory de Cats d’ A.L Webber.

Amb aquest concert es clausura el XXI Cicle de Concerts de Tardor organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs.

*Crònica facilitada per l’Ajuntament d’Alaquàs