CERCAR Notícies

Antón Costas i Francisco Lorenzo dialoguen sobre ‘Els límits de la desigualtat en democràcia: justícia social i exclusió’

Aquest tercer diàleg es va celebrar el passat dilluns 13 d'octubre de 2014 al CaixaForum Barcelona

Compartir

15 d'octubre de 2014

Descarrega

Galeria

Descarrega

Malgrat que en els darrers anys de creixement econòmic a Espanya els ingressos van millorar de forma generalitzada per a totes les rendes, les desigualtats van augmentar. Amb l’arribada de la crisi, aquesta tendència no va fer sinó incrementar-se. Davant d’aquesta situació, moltes famílies han exercit una funció de refugi assistencial bàsic per als seus membres, amb un protagonisme creixent d’entitats i associacions que també reforcen la debilitada xarxa assistencial pública. Drets i conquestes socials essencials com la justícia social, el benestar de les persones i l’accés als serveis bàsics demanen ser defensats per una democràcia que es veu enfrontada a nous i majors compromisos polítics, econòmics i socials.

Per a centrar aquestes qüestions i les problemàtiques socials que se’n deriven qui millor que dues persones capaces d’apropar la visió economicista i la social i fer-ho de manera precisa i amb la sensibilitat requerida. Aquestes foren les cartes de presentació del President del Cercle d’Economia i Catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, Antón Costas, i del sociòleg i Coordinador de l’Equip d’Estudis de Cáritas, Francisco Lorenzo.