CERCAR Notícies

El demògraf Julio Pérez Díaz innaugura el Cicle “De Plató a Aristòtil: gaudir o patir la longevitat” amb una lliçó magistral sobre les arrels del present i futur sociodemogràfic

El demògraf del CSIC obre el cicle coorganitzat amb el Club de Roma, la Fundació "la Caixa" i la col.laboració de la FATEC i la Cambra de Comerç de Barcelona

Compartir

27 de febrer de 2024

Descarrega

Galeria

Descarrega

El passat 26 de febrer es va iniciar el cicle “De Plató a Aristòtil: gaudir o patir la longevitat” coorganitzat amb el Club de Roma, la Fundació “la Caixa” i la col.laboració de la FATEC i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb una primera sessió sota el títol de Present i futur sociodemogràfic.

La Sala Macaya del CaixaForum Macaya va quedar petita per escoltar al demàgraf Julio Pérez Díaz, cap del Departament de Població de l’Institut d’Economia, Geografia i Demografia, del Centre de Ciències Humanes i Socials del CSIC, i membre de la Comissió d’Àrea Societat del CSIC.

Obertura Institucional i Introducció

La Jornada es va iniciar amb uns parlaments d’obertura Institucional i Introducció per part del Sr. Jaume Lanaspa – President de la Oficina del Club de Roma a Barcelona i del Sr. Joan Majó – President de la Fundació Ernest Lluch, que van agraïr al públic l’assistència a les institucions que han fet possible la celebració del cicle, tant el Club de Roma, la Fundació Ernest Lluch i la Fundació la Caixa, amb la col.laboració de la FATEC i la Cambra de Barcelona.

Immaedatament el director de la Fundació Ernest Lluch Ferriol Sòria va presentar al ponent de la sessió Julio Pérez Díaz que va fer un anàlisi històric per explicar quines són les arrels i els dterminants que expliquen la longevitat d’avui i com les dinàmiques demogràfiques de fons són les que marquen processos que sovint queden eclipsats per mirades curtplacistes.

La sessió va acabar en un Diàleg entre públic i ponent que es va tancar amb un càlid reconeimxent al ponent amb un aplaudiment dels assistents que no es vann aixecar fins a que la última paraula fou dita.

Recupera aquí en Video la sessió:

La propera sessió serà el propr 21 de març. també a les 18-00 amb el títol de Noves condicions de vida per a una nova vellesa. Cap a un nou contracte intergeneracional amb Lola Puga, científica Titular de Instituto de Economía, Geografía y Demografía del CSIC. Coordinadora del Comitè d’Experts de la Fundació General CSIC per a l’àrea d’investigació sobre envelliment.

Coorganitza:

Col.labora:

Amb el Suport de: