CERCAR Notícies

Els mitjans recorden Ernest Lluch en el dia del seu aniversari

Dissabte 21 de gener Ernest Lluch hagués fet 75 anys

Compartir

23 de gener de 2012

Descarrega

Galeria

Descarrega

Dissabte 21 de gener de 2012, Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar, 21 de gener de 1937 – Barcelona, 21 de novembre de 2000) hagués celebrat el seu 75è aniversari. Aquesta efemèride ha tingut repercussió en diferents mitjans.

A la matinada de divendres a dissabte, el programa “La nit dels ignorants 2.0” de Catalunya Ràdio va recordar a Ernest Lluch amb una connexió en directe amb Enric Lluch, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch. Posem a la vostra disposició el tall corresponent,aquí.

D’altra banda, la premsa escrita també s’ha fet ressò de l’efemèrides des de diferents angles. Si en el programa de ràdio conduït per Xavier Solà es vinculava la notícia amb la petició d’un oient al respecte del programa “Diálogos” emès per La2 de TVE, al Diari Ara, el mateix dissabte 21 de gener, el periodista Jordi Rovira signava un reportatge titulat “La llarga espera de la petita Begoña” i donava a conèixer que “Ernest Lluch que avui compliria 75 anys, va rescatar de l’oblit la primera víctima d’ETA”. Es tracta de Begoña Urroz que tenia 22 mesos en el moment de l’explosió d’una bomba a Amara, el 27 de juny de 1960.  També a La Vanguardia del dia 15 de gener, una peça del periodista Oriol Domingo recordava la figura d’Ernest Lluch a les portes del setanta cinquè aniversari del seu naixement i ho relacionava amb la recent vindicació i elogi a la seva tasca en el conflicte basc que en feia l’històric sacerdot basc, ex-vicari de Sant Sebastià, José Antonio Pagola, durant la seva breu estada a Barcelona.

Per últim, a la secció d’hemeroteca de LaVanguardia.com, trobem l’article “Ernest Lluch , una vida truncada” dedicat a Ernest Lluch i publicat el mateix 21 de gener de 2012, fent ressò dels principals aspectes de la vida i obra d’Ernest Lluch, qui fou un assidu col·laborador i articulista d’aquest mitjà de comunicació.