CERCAR Notícies

Acte d’entrega del disc Sesostri, dedicat a la memòria d’Ernest Lluch

Compartir

11 d'abril de 2011

Descarrega

Galeria

Descarrega

El passat dijous 17 de Novembre, al Palau Magarola del carrer Tallers, seu de la Reial Companyia Òpera de Cambra de Barcelona, va tenir lloc l’acte d’entrega del disc de l’òpera Sesostri, re d’Egitto, (Roma 1751) del compositor Domènec Terradellas, (Barcelona 1713 – Roma 1751) dedicat a la memòria de l’ex-polític i ex-rector de la Universitat Menendez Pelayo de Santander, Ernest Lluch.

A l’acte van assistir el Fundador-Director de RCOC, Juan Bautista Otero, assistit per altres membres de RCOC i la representació de la Fundació Ernest Lluch, encapçalada per Montserrat Lamarca, del Consell Familiar, Ferriol Sòria, Director de la Fundació, Jordi Ferrer cap de projectes i el musicòleg i assessor Josep Dolcet.

A banda de l’entrega del disc Sesostri, durant la trobada, es va parlar de diversos temes i es va acordar continuar amb una estreta relació RCOC-Fundació Ernest Lluch en aquells aspectes de recuperació del patrimoni musical del nostre país. Per part de RCOC, es va proposar treballar per a la creació d’una xarxa d’entitats afins i sensibles al patrimoni musical, amb l’objectiu de treballar en col·laboració, coproducció i cooperació (Co3) per a la realització de projectes de 360º amb l’impuls de la societat civil i més concretament, en sumar esforços per celebrar dignament amb un congrés o seminari, el 300 aniversari del naixement del gran Domènec Terradellas que tindrà lloc l’any 2013. En aquest aspecte, RCOC va avançar que està ultimant l’edició professional de la partitura Merope (Roma 1743), com a tancament del projecte La Trilogia de Terradellas que des de l’any 2008 haurà recuperat en partitura, disc i concert 3 de les seves òperes més significatives: Artaserse (2008), Sesostri (2010) i Merope (2012). També es va comunicar que el disc Sesostri ha estat recentment premiat amb el prestigiós guardó anglès Editor’s Choice de la revista Londinenca Gramophone UK.

Font: RCOC