AGENDA

CERCAR ACTIVITATS

IV JORNADA ERNEST LLUCH A TORROELLA DE MONTGRÍ

Els límits del creixement, el valor de la sostenibiltat

Compartir

Data 06/10/2007

Hora 00:00

Lloc
Auditorio de Can Quintana-Museu de la Mediterrània. Calle de Ullà, 31. TORROELLA DE MONTGRÍ (GIRONA).

Descarrega

Organitza

Enguany s’ha optat per centrar la Jornada en els límits del creixement, el valor de la sostenibilitat, amb l’objectiu d’analitzar el creixement econòmic actual i les seves conseqüències a nivell ambiental, social i polític, per tal de facilitar la reflexió al voltant d’un dels reptes més importants de la societat del segle XXI. Per parlar-ne i debatre-ho s’ha convidat a reconeguts especialistes:

El Dr. Ramon Folch, director general d’ERF i president del Consell Social de la UPC, inaugurarà la jornada amb una conferència per situar quina és la perspectiva de futur més probable d’acord amb l’actual evolució del canvi climàtic del nostre medi. Seguidament, el sociòleg ambiental i investigador a l’Institut de Ciència i Tecnologia ambientals de la UAB del projecte sobre polítiques de canvi climàtic Adaptation and Mitigation Strategies for Europe (ADAM), Joan David Tàbara, abordarà les possibles conseqüències socials i polítiques del feòmen en qüestió, així com els reptes per la societat actual i les generacions futures. A la tarda, Manuel Ludevid, especialista en gestió ambiental de l’empresa, economista i president de “Ludevid Empresa i Medi Ambient“, analitzarà les diferents propostes econòmiques i empresarials encaminades a la preservació del medi ambient.
La Jornada es clourà amb una Taula Rodona moderada per la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, que comptarà amb la intervenció dels tres ponents i la participació del públic present.


IV Jornada Ernest Lluch Torroella de Montgrí 

10:30 Obertura de portes
11:00 Benvinguda
11:15 Primera conferència.  Ambient, economia i sostenibilitat: nosaltres, demà, a càrrec de Ramon Folch, que serà presentat per Xavier Quintana, professor de la UdG i director del Projecte Life dels aiguamolls del Baix Ter). 
12:15 Pausa i esmorzar
12:45 Segona conferència: El canvi climàtic, sostenibilitat i els límits al creixement., a càrrec de Joan David Tàbara, presentat per Miquel Riera, periodista i responsable de política internacional del diari El Punt.
13:30 Pausa i dinar
16:00 Presentació del III volum de les Jornades Ernest Lluch a Torroella de Montgrí: “El valor de l’educació“.
16:15 Tercera conferència: Creixement i medi ambient: respostes econòmiques i empresarials, a càrrec de Manuel Ludevid, presentat per Xavier Ferrer, economista i politòleg.
17:15 Pausa
17:30 Taula rodona conduïda per la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli amb tots els ponents i preguntes del públic
18:30 Cloenda a càrrec de: Representant de Caixa Girona; Sr. Lluis Maria de Puig, vicepresident de la Fundacó Ernest Lluch; Sr. Joan Margall, alcalde de Torroella de Montgrí; Sr. Joaquim Nadal, Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya
19:00 Fi de la jornada