Amb l’objectiu de presentar els corrents econòmics crítics contemporanis, la seu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo- Pirineus ha organitzat durant els dies 10 i 11 de novembre el curs Economistes crítics. Arrels i desenvolupament de les alternatives econòmiques contemporànies, que va ser inaugurat pels seus directors Alfonso Sánchez, president de la secció aragonesa de la Fundació Ernest Lluch, i Salvador Almenar, catedràtic d’Història del Pensament Econòmic de la Universitat de València.
A la primera sessió es van debatre diferents temes com la Industrialització i desigualtat en el segle XIX (Alfonso Sánchez, professor de laUniversidad de Zaragoza); la Competència, inestabilitat i globalització en el segle XX (Salvador Almenar) o la Acumulació de capital, distribució i creixement econòmic (Vicente Salas, catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universidad de Zaragoza). A la tarda fou el torn del catedràtic d’Història del Pensament Econòmic Pedro Schwartz qui va parlar de la tradició econòmica liberal austríaca.
Les ponències van continuar l’endemà al matí amb la participació de Fernando López Castellano (Professor Titular d’Economia Aplicada de la Universitat de Granada) que va arlar sobre les Noves Teories crítiques del desenvolupament econòmic i amb Antonio Torrero Mañas, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat d’Alcalá d’Henares qui se centrà en les Crítiques i alternatives davant l’actual Gran depressió. El curs va concloure amb una taula rodona de debat en la qual s’hi va sumar el director Alfonso Sánchez.