CERCAR Notícies

Big data, geolocalitzacions i econometria espaial per a la recerca en economia aplicada

 XIVè Seminari Ernest Lluch d'Economia a la Universitat de Barcelona

Compartir

23 de gener de 2017

Descarrega

Galeria

Descarrega

Amb el títol “The view from above: GIS Analysis for Applied Economics” es va dur a terme el XIVè Seminari Ernest Lluch d’Economia a la Universitat de Barcelona, ahir dilluns 23 de gener a l’Aula Magna de la Facultat d’Econòmiques. Un acte acadèmic però també emotiu i de record a la figura d’Ernest Lluch, qui fou alumne i professor de la Facultat d’Econòmiques, tal i com ho va fer saber el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras, qui va realitzar un breu parlament inicial per emmarcar la figura de Lluch, davant d’una audiència jove, acadèmica i internacional que va seguir atentament una jornada que es va celebrar íntegrament en anglès i que va tenir una durada de des hores.

Aquest acte que s’orientava a l’alumnat i professorat de màsters i doctorats d’Economia i Empresa de la UB va generar força interès donada la temàtica, específica i innovadora, de la sessió d’enguany. Per a l’ocasió es va comptar amb el professor Joan Ramon Borrell en la direcció i conducció del seminari que tenia com a ponent al Doctor Juan Carlos Muñoz Mora, Post-Doctoral Research Fellowdel Department of Economics and Management de la Universitat Pompeu Fabra, expert en l’aplicació dels Sistemes d’Informació Geogràfics (GIS) a les anàlisis econòmiques en el context del Big Data. Una proposta que va més enllà de fer més atractives les anàlisis econòmiques a partir de dades geogràfiques, sinó que mitjançant tècniques i eines relacionades amb la econometria espacial i la geolocalització, s’obren noves perspectives d’estudi en el camp del Big data, especialment interessants pels economistes.

Amb aquest objectiu es va desenvolupar la sessió del Dr. Muñoz Mora qui va il·lustrar amb nombrosos exemples, tant algunes recerques iniciades com algunes de les tècniques emprades. Acte seguit, un viu i interessant torn obert de preguntes va posar punt i final a una sessió acadèmica que va generar interès i debat.