CERCAR Notícies

Ernest Lluch, impacte social i mediàtic 20 anys després

Compartir

25 de novembre de 2020

Descarrega

Galeria

Descarrega

El 21 de novembre de 2020 va fer vint anys de l’assassinat de l’Ernest Lluch. Han passat 20 anys i des de la Fundació volem expressar el nostre agraïment a totes les persones i institucions de tot ordre que s’han bolcat en la realització d’actes, escrits i mostres de suport i estima des de tots els racons d’Espanya. En aquest comunicat elaborat per la Fundació expressàvem que aquest recolzament ens ha acompanyat i ajudat, no només a conservar el seu llegat, sinó a que la figura de l’Ernest Lluch sigui ja una figura per a tothom, un nom, i un espai de trobada on com a societat projectem uns valors d’allò que considerem desitjable.

El mateix 21N de 2020, però també en la vigília i en els dies posteriors, Lluch va encapçalar titulars, va generar milers de tuits i missatges a les xarxes socials i va propiciar que periodistes, acadèmics i amics el recordessin i el convertissin en trending tòpic, i el que és més important, amb algú a qui recordar 20 anys després del seu assassinat, ja sigui des d’un extrem de l’arc ideològic a l’altra. Lluch, que es definia a si mateix com a “professor”, fou també un intel.lectual, un investigador, un parlamentari, un ministre, un rector d’Universitat, un economista, un articulista, un tertulià, un barcelonista i un melòman. I un pare i un amic. I com totes, una víctima incomprensible. Per això se’l recorda, se’l reconeix i estima.

A continuació enllacem – i actualitzarem així que s’escaigui- els escrits, articles i peces informatives publicades per a l’ocasió:

Notícies Premsa i entrevistes:


Articles: