CERCAR Notícies

Gonzalo Bernardos, Jordi Via i Pere Cornellà protagonitzen el Vies de Diàleg 2013

Economia, ètica i valors, fou el tema central de la present edició

Compartir

15 de maig de 2013

Descarrega

Galeria

Descarrega

El passat dimarts 14 de maig la Biblioteca Ernest Lluch de Girona va acollir una nova edició del Vies de Diàleg. La present jornada – que n’és la novena- es va dedicar a ‘Economia, ètica i valors’ i va constar d’una ponència inicial a càrrec de l’economista i professor de la UB, Gonzalo Bernardos. Locuaç i divulgatiu, la intervenció de Bernardos va fer incidència en l’evolució del capitalisme fins al predomini d’un capitalisme financer “que ha canviat les regles del joc, la ètica i els valors que havien propiciat el naixement de la classe mitjana i que havia permès consolidar les bases de la societat del benestar”. Erudició, contundència i optimisme, van intrcalar-se en una ponència que f ou seguida amb atenció per part del públic assistent, i que va donar peu a la taula rodona posterior.

Jordi Via
, president de ‘Finançament Ètic i Solidari’ (FETS) i persona estretament vinculada al món cooperatiu i d’economia social, va iniciar la taula rodona amb una intervenció centrada en donar a conèixer l’economia social, la que “neix en resposta d’una necessitat de la col·lectivitat” i no per una “voluntat crematística”. Al seu torn, Pere Cornellà, empresari gironí de ‘Cafès Cornellà’, va descriure el model seguit per una petita i mitjana empresa familiar fundada l’any 1920 i que ha pati diferents vicissituds però que s’ha pogut posicionar ‘precisament després d’anar a les arrels, de veure com i qui produeix el cafè i de qui i com el consumeix’. Un testimoni interessant del que representa l’evolució dels valors empresarials i els criteris ètics que ‘són els que et fan optar a un bon i millor producte encara que els beneficis no siguin els més alts possibles’.

Després d’un torn de paraules del públic es va posar punt i seguit a una jornada que l’any vinent celebrarà la seva desena edició.