CERCAR Notícies

La desigualtat centra l’XI Seminari Ernest Lluch d’Economia a la UB

Els catedràtics d'ecomnomia Jesús Ruiz-Huerta i Antón Costas, varen ser els ponents de la jornada

Compartir

19 de novembre de 2013

Descarrega

Galeria

Descarrega

Per què ha de preocupar-nos la creixent desigualtat? va ser el tema de l’onzena edició del Seminari Ernest Lluch d’Economia a la UB, que va reunir com a ponents els catedràtics d’Economia:Jesús Ruiz-Huerta Carbonell de la Universidad Rey Juan Carlos i Antón Costas Comesaña, de la Universitat de Barcelona; així com a la degana de la Facultat, Elisenda Paluzie i el president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó.

Com sol ser habitual, l’acte es va celebrar a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB coincidint amb la proximitat de la data en què Ernest Lluch fou assassinat l’any 2000. És per aquest motiu que el professor i amic d’Ernest Lluch, Antón Costas, (Catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona i impulsor de l’acte) va oferir als assistents una emotiva glosa d’Ernest Lluch, en el preludi de la seva intervenció com a ponent. Al seu torn, Jesús Ruiz-Huerta Carbonell, catedràtic d’Economia Aplicada i expert en l’estudi de la desigualtat des de la perspectiva de l’economia, va aprofundir en el tema de la jornada suscitant l’interès del públic assistent, majoritàriament economistes, professors i alumnes de la facultat. 

Amb la voluntat de donar a conèixer el contingut acadèmic d’aquesta intreressant jornada, a continuació posem a disposició dels interessats els materials que es varen fer servir: