PUBLICACIONS

Els límits del creixement, el valor de la sostenibilitat (IV Jornada 2007)

IV Jornada Ernest Lluch (2007)

Compartir

Autor Ramon Folch, David Tàbara, Manuel Ludevid

Editor Can Quintana i Fundació Ernest Lluch

Any de publicació 2008

Descarrega

El compendi monogràfic que teniu a les mans, és el quart que Can Quintana i la Fundació Ernest Lluch editem, conjuntament, amb la pretensió d’esdevenir una eina de reflexió respecte diferents valors que actuen en la societat actual.

La democràcia, la immigració, l’educació i la sostenibilitat són les qüestions que s’han tractat fins ara, a la Jornada Ernest Lluch de Torroella de Montgrí, que s’ha consolidat com una ferma proposta d’aprenentatge i debat. El llibre recull les intervencions dels tres ponents que el dissabte 6 d’octubre de 2007 varen participar en la IV Jornada Ernest Lluch de Torroella de Montgrí per reflexionar i debatre sobre Els límits del creixement, el valor de la sostenibilitat.

El socioecòleg i director General d’ERF i president del Consell Social de la UPC, Ramon Folch, en la seva ponència, Ambient, economia i sostenibilitat: nosaltres, demà, ens descriu els conceptes clau per entendre el fenomen, els interrelaciona i ens interpel·la, com a ciutadans, per dibuixar la perspectiva de futur a partir de les certeses del present.

El segon article correspon a la ponència que el responsable de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat de Barcelona, Joan David Tàbara, va realitzar sobre Canvi climàtic, límits al creixement i sostenibilitat.

A continuació, l’article Creixement i medi ambient: respostes econòmiques i empresarials de l’economista i especialista en gestió ambiental de l’empresa, Manuel Ludevid, analitza les diferents propostes econòmiques i empresarials encaminades a la preservació del medi ambient. El llibre es clou amb la transcripció de la taula rodona protagonitzada pels tres conferenciants amb la participació com a moderadora, de la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli.