CERCAR Notícies

Natalia Fabra i Antón Costas analitzen el futur del capitalisme davant l’imperatiu de la transició ecològica

Diàleg de cloenda del Cicle "Imaginaris en transició a la democràcia d'avui"

Compartir

25 d'octubre de 2023

Descarrega

Galeria

Descarrega

El passat dimarts 24 d’octubre es va tenir lloc el quart diàleg del Cicle “Imaginaris en Transició a la democràcia d’avui” amb un diàleg esplèndid entre el catedràtic Antón Costas, President del Consell Econòmic i Social d’Espanya (CES) i Natalia Fabra – Catedràtica al Departament d’Economia de la Universitat Carlos III

La sessió introduïda pel director de la Fundació Ernest Lluch, Ferriol Sòria, va analitzar els impacte que genera l’imperatiu de la transició ecològica en el funcionament del capitalisme. Ambdós dialoguistes van reflexionar com per controlar els costos necessaris per frenar el canvi climàtic apareixen nous imaginaris, des del postcreixement a un capitalisme verd en què la tecnologia emergeix com a central per mantenir el camí del creixement.

Ambdós van antrar a respondre preguntes com, quins són els efectes redistributius que tindrà la transició ecològica sobre la població i el teixit empresarial? Quin paper per al mercat, l’Estat i els organismes supranacionals? Com s’adaptarà el capitalisme a un món que viu una transició estructural? Qui han de ser els protagonistes d’aquests canvis, quin paper per la regulació? Com respondre als trade offs que genera qualsevol transició com la que ara ens afecta?

El diàleg va cloure amb preguntes del nombrós públic que omplia la Sala del CaixaForum Macaya.

Finalment el President de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó, en nom de la Fundació i entitats i institucions organitzadores del cicle va Cloure el Diàleg i el cicle amb unes paraules i reflexions de comiat bo i emplaçant a les institucions organitzadores a començar a preparar ja el cicle de Diàlegs de 2024.

Pots recuperar AQUÍ, la sessió en Vídeo:

Coorganitza:

Observatori Social de la Fundació “la Caixa”

Amb el Suport de: