CERCAR Notícies

Sanz i Llavador dialoguen sobre els efectes del canvi climàtic en la generació de desigualtat

Compartir

29 d'octubre de 2021

Descarrega

Galeria

Descarrega

 El quart diàleg del cicle sobre ‘Desigualtat ampliada‘ va tenir lloc ahir, dijous 28 d’octubre, al Palau Macaya de Barcelona i es va focalitzar en la interrelació de la desigual amb els efectes del canvi climàtic. Una temàtica que mereix una mirada interdisciplinar i que per a l’ocasió va comptar amb un video introductori amb la intervenció de Cristina Linares (Científica titular al Departament d’Epidemiologia i Bioestadística de la Escuela Nacional de Sanidad del Instituto de Salud Carlos III). Acte seguit i des de l’auditori del Palau Macaya, varen intervenir dos dialoguistes de luxe, com van ser la Directora científica del Centre d’Investigació pel Canvi Climàtic BC3 del País Basc, Maria José Sanz, i Humberto Llavador, professor d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra, professor afiliat de la Barcelona School of Economics i investigador del Institute for Political Economy and Governance (Barcelona iPEG)

Els impactes de la humanitat en els ecosistemes son sovint generadors de de desigualtat, per la qual cosa la interrelació de dos grans conceptes com son la desigultat i el canvi climàtic exigeixen d’entrada una mirada de conjunt, interdisciplinària i polièdrica. Per aquest motiu el diàleg va ser una aproximació als reptes i efectes que causa i causarà el canvi climàtic, tant en els assentaments humans, com en ecosistemes i espais naturals que ja estan experimentant canvis. Uns canvis que que interpel·len a l’acció humana en matèria d prevenció, redefinició de polítiques i replantejament en la manera de consumir, produir, sembrar, estabular, menjar i viure.

*Reprodueix el vídeo íntegre del diàleg aquí (clica a la imatge) o des de l’arxiu del Palau Macaya

El següent diàleg tindrà lloc el dijous 11 de novembre, a dos quarts de set de la tarda (al Palau Macaya presencial i amb reserva o bé  per streaming) i versarà sobre Dependències i envelliment. La gestió de la vulnerabilitat ampliada. El diàleg el protagonitzaran Adelina Comas-Herrera, investigadora al Care Policy and Evaluation Centre London School of Economics i Dolores Puga, Científica titular del CSIC a l’Instituto de de Economía, Geografía y Demografía.